Vettel maakt ruzie tijdens persconferentie: “Vind je dat écht, Nico?!”

16 maart 2015 — De persconferenties na een F1-race kunnen soms wel eens saai zijn. Niets daarvan gisteren in Melbourne, waar de tweede en derde gefinishte, Nico Rosberg en Sebastian Vettel, voor enkele gevatte discussies zorgden. Vooral de viervoudige wereldkampioen leek maar al te graag in debat te gaan en reageerde heel scherp.


Het begon met de uitspraak van Rosberg dat “het goed zou zijn als Ferrari, Williams en de anderen wat dichter konden komen. Maar niet te dicht natuurlijk.” Waarna zijn landgenoot zich naar hem keerde en toebeet: “Wees eerlijk. Wil je dat echt? Serieus? Je finisht 30 seconden voor ons en je hoopt dat we dichter komen? Dus je hoopt dat je trager wordt? Is dat wat je nu zegt?”

Rosberg was duidelijk verbaasd door Vettel’s reactie en probeerde zijn standpunt te verduidelijken: “Ik hoop dat jullie ons kunnen uitdagen. Want dat is belangrijk voor de sport en voor de fans. Een deel van mij denkt aan de show en ik wil de mensen die thuis voor de tv zitten een leuke wedstrijd geven. Als het verschil zou verkleinen, zou dat goed voor iedereen zijn.”

Vettel was bij de pinken en had direct een oplossing om dat te regelen: “Wel, dan stel ik voor dat jullie de Mercedes-box in Maleisië openstellen en we allemaal eens kunnen komen kijken? Nee?”.

Waarna Rosberg hem uitnodigde voor een bezoekje op vrijdag, waar de Ferrari-man met plezier op inging.

Bij de opmerking van Vettel was Rosberg even uit zijn lood geslagen maar enkele vragen later waren de rollen omgekeerd. Toen Vettel vertelde dat hij het jammer vond dat zijn teamgenoot en vriend Raikkonen niet gefinisht was, was het Rosberg zijn beurt om lastig te doen. Maar ook daar wist hij overal een antwoord op.

Rosberg: “Dus je vindt het jammer als je teamgenoot de finish niet haalt?”

Vettel: “Ja, ik weet dat jullie niet goed opschieten maar Kimi en ik kunnen dat wel dus ik vind dat jammer.”

Rosberg: “Ik dacht dat je als racer het leuk zou vinden om wat punten voorsprong op hem te hebben?”

Vettel: “Ik begrijp je wel, maar gezien waar wij staan en jullie willen inhalen, moeten we allebei punten scoren. Dus ja, ik vind het eerlijkgezegd jammer en wou echt met beide wagens de finish halen.”

Rosberg: “Ok, daarnet was ik wat verbaasd bij jouw opmerking maar nu ben ook ik bij de les hoor.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België