logo
 

Vettel maakt zich geen zorgen over betrouwbaarheid bij Ferrari

04 oktober 2017 — Sebastian Vettel is er ondanks de problemen in Maleisië van overtuigd dat Ferrari hem de resterende races van een betrouwbare wagen zal voorzien.


Tijdens het raceweekend in Maleisië kreeg Vettel eerst tijdens de derde oefensessie en vervolgens tijdens de kwalificatie af te rekenen met een motorprobleem. Teamgenoot Kimi Raikkonen kon zelfs niet aan de race beginnen doordat hij op weg naar de startgrid problemen kreeg.

Ondanks de vele problemen waarmee Ferrari in Maleisië werd geconfronteerd denkt Vettel dat jij de rest van het seizoen probleemloos zal kunnen uitrijden.

“Ik denk dat we het onder controle hebben,” aldus Vettel. “Uiteraard was dat in Maleisië niet het geval. Het is jammer want zowel wat Kimi als mezelf betreft werd het weekend gecompromitteerd. Bij mij tijdens de kwalificatie, bij hem tijdens de race. Het is niet ideaal dat je één wagen ziet uitvallen op zaterdag en één wagen op zondag. We moeten dat uiteraard zien te begrijpen.”

Vettel verwacht echter niet dat hij tijdens de resterende vijf races nog tegen betrouwbaarheidsproblemen zal aanlopen.

“Tot dusver hadden we een goede betrouwbaarheid,” blikt Vettel terug op het seizoen tot dusver. “Uiteraard bevinden we ons steeds op de limiet. Wanneer je er met anderen over praat dan hoor je dat zij ook op de limiet zitten. Ik maak me dan ook eerlijk gezegd niet al te veel zorgen. We moeten de problemen die we hebben zien te overwinnen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België