Vettel maakt zich niet druk om tweede seizoenshelft

06 september 2017 — Na een tegenvallende GP van Italië maakt Sebastian Vettel zich nog geen zorgen om de rest van het seizoen. Hoewel Mercedes op papier het betere team is op sommige circuits, denkt Vettel dat het seizoen nog niet beslist is na de thuisrace van Ferrari.


De volgende race op de kalender, de GP van Singapore, lijkt wel op het lijf geschreven van de wagen van Ferrari. Het is ook bekend dat Mercedes het er altijd lastig heeft. Het trage circuit met veel hoekige bochten past goed bij de SF70H, die ook overtuigend de GP van Monaco en Hongarije won.

Daarna komen echter circuits waarvan verwacht wordt dat Mercedes de bovenhand zal hebben: Sepang, Suzuka en Austin. Ook het circuit van Abu Dhabi was de laatste jaren een goed circuit voor het Duitse team.

“Het zijn wel allemaal circuits die ik leuk vind”, countert Vettel over de circuits die Mercedes beter zouden moeten liggen. “Ik heb er dan ook zin in, want we zijn hier om te racen. En het is geen probleem als het moeilijk wordt. Anders zou het ook maar saai zijn.”

“Ik denk dat iedereen graag een mooie strijd wil zien en daar kijk ik ook naar uit. Na de laatste race kan je wel vaststellen dat Mercedes een voorsprong heeft. Ze zijn erg sterk tijdens de kwalificatie, waardoor ze ook een voordeel hebben tijdens de race.”

“Maar wij zijn ook sterk”, voegt Vettel er aan toe. “Ik kan genoeg positieve punten noemen over onze wagen. Daarnaast blijven we onze wagens nog doorontwikkelen. Wat andere teams aan het doen zijn, daar maak ik me geen zorgen over. Ik kijk wat wij doen en dat maakt me gelukkig.”

“We zullen moeten zien hoe alles afloopt. Autosport is niet voorspelbaar en dat maakt dat sommige dingen niet verlopen zoals het er op papier zou uitzien. Dat maakt racen spannend en ik hou van de onvoorspelbaarheid. Afwachten tot wat we in staat zijn”, concludeert Vettel die nu tweede staat in het WK op drie punten van leider Lewis Hamilton.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België