logo
 

“Vettel mag zich zo niet gedragen”

29 maart 2012 — Vitaly Petrov vindt dat Sebastian Vettel de schuld voor de aanrijding met Narain Karthikeyan bij zichzelf moet zoeken. Daarnaast verafschuwd de Rus ook de manier waarop de wereldkampioen zich vorig weekend gedroeg.

image

“Vettel zou zoiets niet moeten zeggen of zo’n gebaar maken.” vertelt Petrov aan een vaderlandse krant. “Ik snap dat het emoties zijn die tijdens de race oplaaien. Ik begrijp de situatie waar hij zich in bevond, maar je moet de controle over jezelf kunnen blijven behouden.”

Het gevolg van de aanrijding op het einde van de grote prijs van Maleisië was een straf van 20 seconden voor Karthikeyan. De beslissing kwam er vanwege de stewards, die voor de gelegenheid werden bijgestaan door Johnny Herbert.

“Karthikeyan deed niks overbodigs. Hij week niet erg van zijn lijn af en reed niet op hem in. Sebastian haalde hem in en begon te sturen. Narain reed rechtdoor.”

Een reden waarom de Indiër op sympathie van Petrov kan rekenen is misschien omdat hij zich in dezelfde positie bevind. Na het ontslag van Jarno Trulli kon de Rus de plaats van de Italiaan bij Caterham overnemen. Karthikeyan is dus een rechtstreekse concurrent. Daarnaast komt Petrov zo ook nog eens in de media.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België