Vettel mentale winnaar na behalen van de pole

30 juli 2011 — Sebastian Vettel veroverde de pole voor de GP van Hongarije en dat sterkt het zelfvertrouwen van de regerende wereldkampioen.

image

Vettel was anderhalf tiende sneller dan Lewis Hamilton en versloeg dus beide McLarens in de strijd voor de pole. Vooral bij McLaren kwam dat hard aan omdat ze voor niets minder dan de pole gingen.

De Duitser was meteen de mentale winnaar vandaag en kan zo morgen de race aanvatten vanuit de best mogelijke positie. Op vrijdag zag het er nochtans veel slechter uit voor Vettel, maar na enkele aanpassingen van afgelopen nacht voelde Vettel zich terug erg goed in zijn wagen.

“Ik denk dat het voor ons een zeer goede sessies was,” zei Vettel na afloop van de kwalificatie. “Gisteren waren deze jongens nog iets sneller dan ons. Ik denk dan ook dat we de juiste aanpassingen gedaan hebben aangezien het deze ochtend al beter ging.”

“Ik ben dan ook zeer tevreden met het resultaat. Afgelopen nacht pastten we de wagen nog op heel wat vlakken aan. De jongens hebben heel hard gewerkt en hebben weinig kunnen slapen. Een resultaat zoals vandaag is de beste manier om hen te bedanken.”

Nu is het nog afwachten of Vettel de pole ook morgen kan omzetten in een overwinning. Met twee Mclarens achter zich die op revanche azen belooft het een boeiende race te worden.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België