Vettel: “Mercedes is favoriet in Oostenrijk”

07 juli 2017 — Nadat de eerste oefensessies voor de GP van Oostenrijk verreden zijn laat Sebastian Vettel weten dat Mercedes volgens hem op de Red Bull Ring favoriet is.


Vettel blikt redelijk tevreden terug op de eerste dag van het raceweekend in Oostenrijk. Volgens Vettel zal Ferrari zich op de Red Bull Ring dichter bij Mercedes bevinden dan in Baku, al is Mercedes volgens Vettel wel favoriet.

“Baku was een eenmalig minder raceweekend. De kwalificatie was niet goed,” zei Vettel na afloop van de tweede oefensessie voor de GP van Oostenrijk. “Onze positie was niet al te slecht maar de kloof was veel te groot. Ik voelde me niet zo comfortabel in de wagen en had minder vertrouwen maar de race op zondag was best oké. Over het algemene zijn onze races op zondag best oké. Het ziet er ook hier close uit.”

“Het is een kort circuit en dan kan je verwachten dat het close is. Mercedes is de favoriet hier. Ze lijken erg snel, dat waren ze iedere keer dat ze buiten gingen. We zullen zien wat er morgen gebeurt.”

Ondanks het verschil met Hamilton liet Vettel verstaan dat de balans van de wagen echter goed zat.

“We begrijpen wat er in Baku gebeurde en hier is het anders. Het is hier warmer, zeker wat de baantemperatuur betreft. De banden zijn ook enigszins anders, de warm-up is niet zo slechts als in Baku, er is ook een redelijk groot verschil tussen de bandencompounds. We zullen echter zien wat de rest van het weekend brengt, op vrijdag is het altijd moeilijk inschatten. De wagen voelt wel erg goed aan,” besluit Vettel.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België