Vettel: “Mercedes is sneller door haar Spec 2.1-update”

30 juni 2018 — Sebastian Vettel moest tijdens de kwalificatie zijn meerdere erkennen in beide Mercedes-piloten, iets wat volgens de Duitser toe te schrijven is aan de serieuze upgrade waarover Mercedes sinds de GP van Frankrijk beschikt.


Even leek Vettel aanspraak te kunnen maken op de polepositie maar toen in Q3 alle vermogen werd opengedraaid kwamen Vettel en Ferrari tekort. Vettel moest uiteindelijk zo’n drie tienden toestaan op polesitter Valtteri Bottas.

Volgens Vettel valt het verschil met Mercedes grotendeels toe te schrijven aan de update die Mercedes in Frankrijk introduceerde, de veelbesproken ‘Spec 2.1’.

“Het is erg close, er zijn hier niet veel bochten, maar van wat ik gezien heb verliezen we vooral wat in de eerste en derde sector. Mercedes is zeer snel, erg competitief in de zevende bocht. Ze lijken daardoor meer snelheid te hebben in het stuk bergop. Daar verliezen we het meeste tijd.”

Ook bij Ferrari wordt zo hard mogelijk gepusht om nieuwe onderdelen op de wagen te krijgen en sneller te worden. Het belooft dan ook nog een lang seizoen en intense ontwikkelingsstrijd te worden.

“We hebben ons eigen schema met nieuwe onderdelen,” aldus Vettel. “We pushen zo hard als we kunnen, we moeten er voor zorgen dat de onderdelen die we meebrengen onze wagen ook daadwerkelijk sneller maken.”

“Het is een constante uitdaging. De voorbije twee kwalificatiesessies had Mercedes een klein voordeel.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image