Vettel: “Mercedes was aan het bluffen, ze zijn veel sterker dan ze lieten uitschijnen”

15 maart 2019 — Sebastian Vettel meent dat Mercedes in Australië veel sterker voor de dag komt dan verwacht en dan dat het beweerde te zijn. Tegelijkertijd heeft Vettel in zijn Ferrari SF90 nog een beetje een gebrek aan vertrouwen.

Nadat Lewis Hamilton in de aanloop naar het eerste raceweekend zei dat Ferrari voorsprong had en dat Mercedes geen “bullshit” aan het. verkondigen was, moeten we na de twee eerste oefensessies besluiten dat Mercedes een serieuze voorsprong had tijdens de tweede sessie.

Sebastian Vettel meent dan ook dat Mercedes “bullshit” aan het verkondigen was en dat ze sterker zijn dan dat ze lieten uitschijnen en beweerden te zijn.

“Het was een beetje een verrassing, ze zien er zeer snel uit,” blikte de Duister terug op de oefensessies op vrijdag. “Ik heb geen idee of het kwam omdat wij en de anderen problemen ondervonden, of dat het gewoon is omdat ze zich op een ander niveau bevinden.”

“Misschien waren al de andere teams problemen aan het ondervinden en kunnen we het allemaal nog omkeren. Maar ze zien er alvast zeer sterk uit, veel sterker dan dat ze zelf beweerden te zijn.”

Naast het gebrek aan snelheid ontbrak het Vettel ook aan vertrouwen in de wagen.

“We weten de redenen niet, we zoeken ze. Als jullie ze weten zeg het ons dan en dan geven we het door aan de garage,” aldus Vettel. “Ik heb dezelfde wagen als tijdens de wintertests maar hij doet niet hetzelfde. Op verschillende punten kan het hier en daar wat beter, daarom heb ik ook een beetje een gebrek aan vertrouwen.”

“Ik denk niet dat we het verschrikkelijk slecht deden, ik denk dat er hier en daar ook goede zaken waren, zaken waarop we verder kunnen bouwen.”

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België