Vettel: “Mercedes zal er tegen de kwalificatie staan”

28 april 2017 — Tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Rusland was Sebastian Vettel bijna zeven tienden sneller dat Valtteri Bottas, de snelste Mercedes-rijder van de dag. Vettel is er echter van overtuigd dat Mercedes tegen de kwalificatie de kloof zal dichten.


“Ik denk dat ze het morgen best goed zullen doen,” zei Vettel na afloop van de tweede oefensessie. “Het is een circuit dat goed bij hen past en ze zullen morgen sterk zijn.”

Vettel maakte de vergelijking met vorig jaar. Williams leek na de oefensessies op vrijdag de uitdager van Mercedes te worden maar tijdens de kwalificatie was Nico Rosberg in zijn Mercedes ongeveer een seconde sneller.

“Ik wil niemand persoonlijk aanvallen maar vorig jaar hadden sommigen verwacht dat Williams, na de resultaten van op vrijdag, sneller zou zijn maar uiteindelijk bleek overduidelijk dat Mercedes het snelst was. Zo misleidend kunnen de oefensessies op vrijdag zijn. Er zijn ook heel wat zaken die een rol spelen wat de wagen betreft: de hoeveelheid brandstof, de modus van de motor, enz.”

Afwachten dus hoe morgen de onderlinge krachtsverhoudingen zullen zijn ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België