Vettel: “Met een betere startpositie…”

24 juli 2016 — Sebastian Vettel moest na de GP van Hongarije toegeven dat een derde plaats in de race voor het grijpen lag.


Sebastian Vettel, die op het einde van de race nog een aanval deed op de derde plaats van Daniel Ricciardo, reed over de finish als vierde. Hij hoopte op een beter resultaat, maar een vijfde tijd tijdens de kwalificatie op zaterdag gooide roet in het eten.

“Ik hoopte op meer vandaag. Ik had een goede start, misschien zelfs té goed. De weg naar de eerste bocht is erg lang, waardoor ik vroeg uit de slipstream moest komen. Daarna bleef ik op de vijfde plaats rijden en wist ik dat de strategie en pitstops belangrijk waren. We wisten Verstappen op deze manier voorbij te gaan.”

“We waren veel sterker op het einde van de race, maar niet snel genoeg om voorbij te gaan”, zei Vettel over het gevecht met Ricciardo voor plaats drie. “Mocht ik gekund hebben, dan had ik meer gedaan, maar ik probeerde alles. We hadden een goede strategie en werden sneller naar het einde toe. Dit is één van de moeilijkste circuits om in te halen. Met een betere positie bij de start, dan was de derde plaats geen enkel probleem.”

“We zijn niet blij om als vierde te eindigen, want we willen winnen. We moeten hier en daar verbeteren, maar ik denk dat het gat met Mercedes niet zo groot is als het lijkt. Ze kunnen hun banden beter managen en dat zorgt voor een groot gat na een aantal ronden.”

Speel mee met het Grand Prix van Spanje Spel. Minimaal 500 Euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België