Vettel: “Mick Schumacher verdient zijn F1-test”

30 maart 2019 — Sebastian Vettel vindt dat Mick Schumacher zijn test bij Ferrari zeker niet gestolen heeft: “Hij heeft het tot nu toe erg goed gedaan en hij verdient deze kans.”

Volgende week staat er voor Mick Schumacher een mijlpaal op het programma, op dinsdag en woensdag mag de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher zich opmaken voor zijn eerste meters in een F1-bolide.

Dinsdag zal hij aan het werk zijn bij Ferrari en woensdag zal hij de C38 van Alfa Romeo Racing aan de tand voelen. Mick zelf ziet het alvast zitten, hij probeert kalm te blijven en zich vooral te concentreren op zijn debuut in de F2.

Dit bericht bekijken op Instagram

P10, it‘s going to be interesting tomorrow! @prema_team @fiaf2championship

Een bericht gedeeld door Mick Schumacher (@mickschumacher) op

“Ik denk er nu even niet aan. Ik doe altijd alles stap voor stap en de volgende stap is de Formule 2. Het zal zeker emotioneel zijn als ik voor de eerste keer in een moderne F1-auto zal zitten maar dat moet wachten tot na mijn raceweekend in de F2.”

Ook Sebastian Vettel weet wel dat er willens nillens sowieso wel wat verwachtingen zijn als iemand als Mick Schumacher een F1-bolide gaat testen maar hij moet zich ook bewijzen, benadrukt de viervoudige wereldkampioen.

“Zijn naam en het feit dat hij de zoon van Michael is schept natuurlijk wel enige verwachtingen,” aldus Vettel. “Maar om het te maken in de Formule 1 moet je bewijzen dat je snel genoeg bent.”

“Hij heeft het tot nu toe erg goed gedaan en hij verdient deze kans. We moeten hem nu de tijd en de ruimte geven om zijn job te doen. Het is zeker niet eenvoudig voor hem maar anderzijds is hij er al wat aan gewend,” besluit Vettel

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België