Vettel: “Mijn fout dat we geen kans op de overwinning maakten”

29 mei 2016 — Sebastian Vettel steekt de hand in eigen boezem en vindt dat hijzelf mee de oorzaak is waarom Ferrari in Monaco niet voor de overwinning kon strijden.


Vettel kwam tijdens het begin van de race vast te zitten achter Felipe Massa, waardoor de Duitser veel tijd verloor. Uiteindelijk slaagde Vettel erin om later tijdens de race veel tijd goed te maken op het leidersduo Hamilton en Ricciardo, al was de kloof tegen dan al te groot om nog aanspraak te maken op de overwinning.

“We deden zeker en vast het juiste maar het was erg glad in het begin van de race. Het was dan ook moeilijk om de wagen goed op de baan te houden,” zei Vettel over de beginfase tot aan de eerste pitstop. “We waren erg agressief tot aan de eerste stop, wat de juiste keuze om te doen was. Ik moest een weg voorbij Felipe vinden maar dat lukte mij niet, waardoor we heel wat tijd verloren.”

“Het zorgde ervoor dat we het momentum ten aanzien van de leiders van de race verloren en waardoor we vast kwamen te zitten in een groepje dat pitstops maakte voor droogweerbanden. Indien ik in het begin voorbij Felipe was geraakt dan hadden we ons meer kunnen focussen op de eerste twee plaatsen in plaats van ons zorgen te maken over het podium. Dat is waar we het momentum verloren, waar we de race verloren.”

“De wagen was snel genoeg om sneller te kunnen gaan en beter te eindigen dan waar we nu finishten. Dat is nu eenmaal Monaco, het is er niet eenvoudig om in te halen.”

Vettel vindt echter van zichzelf dat hij de kans op de overwinning zelf verspeelde doordat hij niet voorbij Felipe Massa geraakte.

“Ik ben niet helemaal tevreden. Zelfs al was het moeilijk om in te halen, ik verwacht nog steeds van mezelf dat ik op één of andere manier moest inhalen. Ik was sneller dan Felipe. Ik weet niet waarom ze lang buiten bleven, maar daardoor verloren wij erg veel tijd. Het had voor hem helemaal geen zin om zo lang door te gaan op de regenbanden. Wat als heeft echter geen zin. We finishten uiteindelijk als vierde,” besloot Vettel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België