Vettel: “Mijn mooiste tweede plaats ooit in de F1”

07 september 2015 — Sebastian Vettel was overduidelijk tevreden met zijn tweede plaats tijdens de GP van Italië. Het was voor de Duitser zijn eerste podiumplaats in Ferrari-outfit in Monza. Het gaf de Duitser een erg speciaal gevoel.


Sebastian Vettel en de Tifosi, het kan verkeren, daar in Monza. De voorbije jaren vaak uitgejouwd door de dolgedraaide Italiaanse fans, nu bejubeld tot en met. Op handen gedragen omdat hij tweede werd achter Hamilton, die gisteren onoverwinnelijk leek en op zijn beurt dan weer werd uitgejouwd door diezelfde Tifosi.

Vettel zelf, die was dan weer dolblij met zijn eerste podiumplaats voor Ferrari in Monza.

“Het is een fantastische dag, de mooiste tweede plaats die ik ooit in de Formule 1 behaald heb,” zei Vettel gisteren. “Ik wil alle Tifosi bedanken voor de emoties die ze me op het podium bezorgd hebben. Het is fantastisch om zoveel fans te zien en de steun te voelen die we als team krijgen. Het maakt ons leven zoveel waardevoller wanneer je al die fans onderaan het podium ziet samenkomen. Op het vlak van emoties is het meer waard dan een overwinning.”

Vettel vindt echter wel jammer dat Kimi Raikkonen niet mee op het podium stond.

“De slechte start van Raikkonen was echt jammer want ik denk dat we anders met beide wagens op het podium hadden gestaan. De snelheid was er, al was ze jammer genoeg niet voldoende voor de overwinning. We hebben echter alles geprobeerd. Monza staat bekend als een circuit waar de motorkracht enorm belangrijk is en we weten hoe dominant Mercedes hier vorig jaar was. De jongens van onze motorafdeling hebben fantastisch werk verricht. We weten dat we ons nog moeten verbeteren maar dat doen we stap voor stap,” besluit Vettel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België