Vettel: “Mijn strijd met Leclerc is goed voor Ferrari”

01 juni 2019 — Volgens Sebastian Vettel is het voor Ferrari goed dat er intern een strijd heerst tussen hemzelf en teamgenoot Charles Leclerc.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Ik denk dat het positief is, we pushen elkaar,” aldus Vettel/ “Ik denk dat het een goede situatie voor het team is, twee rijders die de wagen tot de limiet pushen en de limieten verkennen. Twee rijders die uitzoeken waar ze zich bevinden en hoe ze dingen kunnen oplossen.”

Er wordt vaak gesuggereerd dat Vettel dit seizoen door de komst van Charles Leclerc meer onder druk staat maar de Duitser is die mening niet toegedaan. Vettel meent dat hij daarvoor ook getalenteerde teamgenoten had, zoals Daniel Ricciardo en Kimi Raikkonen.

“Om eerlijk te zijn en ook om respectvol te zijn, ik denk niet dat ik in het verleden ‘gemakkelijke’ teamgenoten heb gehad.”

“Ik denk niet dat Kimi traag was!” zei Vettel toen hij de vergelijking met zijn huidige teamgenoot Charles Leclerc maakte. “Ze zijn uiteraard verschillend: verschillende persoonlijkheden maar ook verschillende rijders, een andere stijl ook.”

“Wat Charles betreft werd het om voor de hand liggende redenen snel duidelijk dat hij zeer getalenteerd en zeer snel is,” besloot Vettel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België