Vettel: “Misschien kunnen Nico en Lewis elkaar uit de race rijden?”

01 november 2015 — Sebastian Vettel kwalificeerde zich als derde op de startgrid. Volgens de Duitser lag de polepositie niet binnen bereik, daarvoor was Ferrari te traag.


Zo’n vier tienden was Vettel trager dan polesitter Nico Rosberg, daarmee was Vettel in de Ferrari iets trager dan dat hij zelf had gehoopt. Vettel geeft echter ook toe dat de polepositie niet mogelijk was en dat hij in het beste geval misschien een tiende sneller was geweest.

“Nu de kwalificatie erop zit kan ik zeggen dat de polepositie onmogelijk was. Misschien konden we een tiende ofzo sneller zijn. Dat is altijd het geval bij ons, een tiende hier of daar. Ik kon misschien iets sneller maar ik ben redelijk tevreden met mijn rondje. Dat we uiteindelijk zo’n vier tienden trager zijn is echter wel iets te veel,” zei Vettel na afloop van de kwalificatie. “We moeten dan ook eerlijk zijn. Ik moet Nico feliciteren met zijn zeer goede kwalificatie, hij reed een zeer sterk rondje.”

Vandaag wordt het vooral uitkijken naar het gevecht in de eerste ronde tussen Rosberg en Hamilton. Hamilton liet alvast weten dat hij opnieuw Rosberg zal aanvallen en daar maakte Vettel tijdens de persconferentie een grapje over.

“Misschien kunnen ze elkaar uit de race rijden zodat ik door kan?,” zei Vettel, waarna er een stilte volgde.

“Ja? Nee? ... Ik heb het op zijn minst geprobeerd,” probeerde Vettel de stilte te doorbreken.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België