logo
 

Vettel: “Misschien verslaan de Red Bulls zichzelf wel?”

28 oktober 2018 — Sebastian Vettel kwalificeerde zich net buiten de top drie voor de GP van Mexico maar de Duitser rekent op de betrouwbaarheid van zijn bolide en het strategisch inzicht van zijn team voor de race van zondag.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Twee tienden is het verschil tussen de ietwat verassende polesitter Daniel Ricciardo en de vierde plaats van Sebastian Vettel op de startgrid. De Duitser was niet helemaal ontevreden over zijn prestaties in Q3 maar geeft tegelijkertijd ook wel toe dat zijn snelste rondje van de middag niet helemaal foutloos was.

“Het was geen foutloos rondje,” aldus Vettel. “Ik heb heel hard geprobeerd. Ik wist dat ik ongeveer twee tienden moest vinden om te verbeteren en dat is niet gebeurd, het was wel nog close.”

“Het was zeker geen slecht rondje maar er waren hier en daar wat foutjes en het kwam niet in orde. Toch ben ik vrij tevreden, ik denk dat we alles uit de auto hebben gehaald. Terugvallen van de tweede naar de vierde plaats is duidelijk niet echt bevredigend maar we zien wel wat we morgen kunnen doen.”

Vettel beseft dat zijn kansen op een vijfde wereldtitel zeer klein zijn maar dat wil niet zeggen dat hij bij de pakken blijft zitten. Hij gelooft in de overwinning als morgen alle tactische puzzelstukjes op hun plaats vallen.

“We hebben een goede topsnelheid op het rechte stuk. We kunnen iets proberen in de eerste bocht en van daar verder bouwen.”

“Ik denk dat we op het vlak van betrouwbaarheid het best scoren tot nog toe. De Red Bulls zijn erg snel en zullen moeilijk te verslaan zijn maar wie weet verslaan ze zichzelf wel,” vertelt Vettel met een kwinkslag.

“Het wordt een lange race en ik denk dat alles beslist zal worden door strategie en banden, hoeveel vertrouwen er nog over is aan het einde van een stint en hoe hard je nog kan pushen. We zien wel wat er gebeurd…,” besluit Vettel.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België