“Vettel moet niet naar Ferrari”

09 augustus 2012 — Volgens Stewart doet Sebastian Vettel er niet verstandig aan als hij een overstap naar Ferrari maakt.

De geruchten dat de Duitser in 2014 overstapt naar Ferrari gonzen al een tijdje. Maar volgens Stewart is de band van Fernando Alonso met het team van Ferrari te sterk.

“Ik zou het niet doen als ik hem was” vertelt de Schot in interview met James Allen, een oud-commentator. “Niet nu, daar is Alonso veel te sterk voor. Alonso is zo volwassen dat hij iedereen aankan.”

Tevens denkt Stewart dat hij het moeilijk kan gaan vinden om zich aan te passen aan het team, dat nu volledig is gebouwd rond Alonso.

“Ik denk dat het veel beter is om nu bij Red Bull te blijven, omdat dat dat een team is dat hij goed kent en daar werken mensen die heel belangrijk voor hem zijn. Ik zou die samenwerking niet stoppen. Pas als hij een heel slecht jaar heeft met Red Bull kan hij denken aan een vertrek. Dan moet hij gaan voor het team dat het meeste te bieden heeft en dat hoeft niet daarom niet Ferrari te zijn.”

geschreven door Robin Mengerink

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België