logo
 

Vettel mogelijk aan de kant tijdens kwalificaties in Austin

14 oktober 2014 — De kans bestaat dat Sebastian Vettel de kwalificaties uitzit tijdens de Grote Prijs van de Verenigde Staten op het Circuit of the Americas in Austin. image

De Duitser rijdt nu immers al met zijn vijfde krachtbron van het seizoen, wat ook het maximaal aantal is dat in het nieuwe technische reglement werd vastgelegd door de FIA. Voor het gebruik van elk bijkomend exemplaar volgt er een gridstraf van tien plaatsen.

Door die straf, en de handicap die Red Bull kent door de Renault-motor, bestaat de mogelijkheid dat Vettel zich onthoudt van de kwalificaties op zaterdag. Door vervolgens op zondag te starten vanuit de pitstraat krijgt Red Bull de kans om de RB10 van Vettel optimaal af te stellen voor de race, gezien de wagen in zo’n geval niet verzegeld in het gesloten wagenpark moet worden achtergelaten.

“Het wordt een moeilijk weekend in Austin.” legt Vettel uit. “Op zaterdag zal ik hoogstwaarschijnlijk heel weinig te doen hebben, want in het geval ik een zesde motor moet gebruiken, zal ik de kwalificatie aan mij voorbij laten gaan.”

“Daardoor zou ik op zondag dan ook vanuit de pitlane vertrekken, want het is onnodig om de motor tijdens de kwalificaties nutteloze kilometers te laten maken.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België