Vettel: “Monza zonder publiek maakt mijn afscheid wellicht makkelijker”

03 september 2020 — Sebastian Vettel zal het tijdens zijn laatste race in Monza als Ferrari-rijder zonder de Tifosi moeten stellen maar hij geeft toe dat het zijn afscheid wellicht wat makkelijker zal maken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

In een gesprek met ‘Motorsport’ laat Sebastian Vettel weten dat hij zonder wrok of spijt zal vertrekken bij Ferrari. Het feit dat de laatste race in Monza zal doorgaan zonder de uitzinnige Tifosi maakt het afscheid misschien wat draaglijker.

“Het zal heel jammer zijn dat we geen fans zullen hebben,” aldus Vettel.

“Het zal de eerste keer zijn dat ik Monza zie zonder fans, maar ik zal waarschijnlijk niet de enige zijn. Het zal de dingen voor mezelf wel wat eenvoudiger maken, want ik denk dat een van de meest indrukwekkende dingen aan het Ferrari-rijder zijn is te zien hoeveel fans dit team wereldwijd heeft.”

“Ik wil niet verkeerd begrepen worden maar het zou moeilijker zijn om afscheid te nemen terwijl ik al de warmte zou voelen van diegenen die ons steunen.”

Over zijn toekomst wil Vettel niet veel kwijt maar op de vraag of hij zichzelf in de nabije toekomst in een andere functie dan piloot ziet in de F1 antwoordt de viervoudige wereldkampioen eerder negatief.

“Ik heb gehoord dat de F1 een vrij dure aangelegenheid is, dus ik denk dat ik moet oppassen,” aldus Vettel met een kwinkslag.

“Ik denk niet dat ik je daar nu een antwoord op kan geven. Het zal afhangen van in welke positie ik me bevind en welke uitdaging ik wil aangaan. Ik denk dat ik de sport goed ken en ik heb er ook een grote passie voor, maar voorlopig zie ik mezelf eerder in de auto dan er buiten.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België