logo
 

Vettel na nieuw motorprobleem: “Het is een gemotoriseerde sport, dit hoort erbij”

30 september 2017 — Sebastian Vettel kon door een motorprobleem tijdens de kwalificatie zijn kansen niet verdedigen en moet als allerlaatste aan de race beginnen. De Duister reageerde gelaten: "Tja, het is een gemotoriseerde sport".


Beide Ferrari’s waren aan het einde van de derde oefensessie bovenaan terug te vinden. Het venijn zat hem toen echter al in de staart want aan het einde van de oefensessies moest Vettel zijn wagen met problemen in de garage parkeren.

Ferrari wisselde vervolgens de motor van Vettel. Het was al een half mirakel dat het team de wagen van Vettel op tijd klaar kreeg tegen het begin van de kwalificatie. Daarin kende Vettel echter opnieuw een probleem.

“Het is niet ideaal, het is niet wat je wil, zeker op een dag dat je het gevoel hebt dat het erin zit, dat het mogelijk is. Jammer genoeg konden we dat niet bewijzen,” vertelde Vettel na zijn problemen in Q1 tegenover ‘Sky Sports’. “Zelfs al is het vandaag een slechte dag, de race is morgen.”

Bij Ferrari zullen ze nu grondig moeten onderzoeken wat de oorzaak van het nieuwe motorprobleem bij Vettel was. De Duister staat morgen echter voor de moeilijke opdracht om van op de allerlaatste plaats op de startgrid een inhaalrace aan te vatten terwijl wk-rivaal Lewis Hamilton van op de polepositie vertrekt.

“We moeten nu bekijken wat het probleem was. We slaagden er echter in om de motor op tijd te wisselen. We dachten dat we te laat zouden zijn, maar we slaagden er wel in, wat al een mirakel op zich was.”

“De jongens slaagden erin om enorm snel de motor te wisselen. Het is jammer dat we dan vervolgens niet op de baan konden gaan, waar de wagen thuishoort.”

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Sebastian VettelFerrari

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België