Vettel na overwinning: “Ik dacht dat ik mijn kans bij de start gemist had”

12 november 2017 — Sebastian Vettel is erg blij met zijn overwinning in Brazilië. Volgens de Duitser komt de overwinning een beetje als een 'opluchting' voor Ferrari, al dacht hij aanvankelijk wel bij de start dat zijn kans om Bottas in te halen verkeken was.


“Aanvankelijk kende ik een goede start maar vervolgens had ik wat wielspin,” beschrijft Vettel zijn start van de Braziliaanse GP. “Ik dacht dat ik mijn kans gemist had, maar vervolgens ondervond Valtteri nog meer problemen waardoor ik de kans kreeg om binnendoor te gaan in de bocht.”

“Ik denk dat ik hem enigszins verraste, wat overduidelijk cruciaal was voor de rest van de race. Na de safety car pushten we vervolgens voluit gedurende 65 ronden. Ik gaf alles om een beetje een kloof te kunnen uitbouwen en de race te kunnen controleren.”

Voor Vettel en Ferrari was het een welgekomen overwinning na de moeilijke maanden die ze na de zomerpauze gekend hebben.

“Ik ben zeer, zeer blij, vooral voor de jongens van het team hier en de mensen van het team in Maranello,” aldus Vettel. “Ze werken zo enorm hard. We hebben enkele moeilijke weken beleefd maar het is mooi om vandaag te kunnen winnen en met beide wagens op het podium te eindigen.”

Vettel gaf toe dat de overwinning een beetje als een ‘opluchting’ komt na de moeilijke races waarbij technische problemen en crashes hem uit de titelstrijd haalden.

“Ik denk dat het momenteel echt wel voor een grote opluchting zorgt, het was een erg zware dag en een zware race,” aldus Vettel. “Ik heb net met Valtteri gesproken en ik denk dat onze snelheden allemaal erg dicht bij elkaar lagen. Het was erg moeilijk, er was geen ruimte om fouten te maken. Het was ook erg moeilijk om de banden goed te managen doorheen gans de race.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België