logo
 

Vettel na shield-test: “Ik werd duizelig en moest stoppen”

14 juli 2017 — Sebastian Vettel stopte vroegtijdig met het testen van het nieuwe 'shield', een nieuwe bescherming voor de cockpit. De WK-leider testte het nieuwe systeem op het circuit van Silverstone en werd er duizelig van.


Sebastian Vettel deed slechts één ronde op het circuit van Silverstone met het nieuwe beschermingssysteem van de FIA, waarna hij meteen het ‘shield’ liet demonteren van zijn auto.

Later bleek dat er gepland was om meer ronden te rijden met het nieuwe systeem, maar de test gestopt werd nadat Vettel zich niet comfortabel voelde.

“Ik probeerde het in de morgen en ik werd er wat duizelig van”, vertelde Vettel. “Het zicht is niet zo goed. Ik denk dat het is door de kromming in het shield. Je krijgt wat vervorming. Op het rechte stuk was er heel wat wind die mijn helm voorwaarts duwde. We hadden een volledige run gepland, maar ik vond het niet goed. We besloten dus om het na één ronde weg te nemen.”

Verder vertelt Vettel dat het ‘shield’ ook niet helpt om gemakkelijk de wagen te verlaten. “Om in de wagen te geraken maakt het shield geen verschil. Eruit geraken is eerder gewoon raken aan een nieuwe methode. Het is geen groot probleem.”

De FIA hoopt dat een laatste versie klaar is om getest te worden voor 2018. Anders zullen ze kiezen voor het Halo-systeem. Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, vindt deze beslissing van de FIA niet goed. Hij wil het ontwikkelen van een goed systeem niet versnellen en is van mening dat het beter is om de bescherming van de cockpit uit te stellen tot 2019.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België