Vettel na snelste tijd: “Ferrari mag zich niet laten afleiden”

09 maart 2017 — Sebastian Vettel reed vandaag de snelste tijd. De Duitser blijft echter met beide voeten op de grond en zegt dat Ferrari zich momenteel niet mag laten afleiden.


De testresultaten zijn tot dusver bemoedigend voor Ferrari. Sebastian Vettel klokte vandaag de snelste tijd, gevolgd door Lewis Hamilton, die drie tienden moest toegeven. Allebei reden ze op de ultrazachte bandencompound.

De besttijd van Vettel zorgde voor speculaties en een uitgelaten sfeer. Er werd zelfs al gespeculeerd dat Ferrari bij het begin van het seizoen het te kloppen team zou zijn. Sebastian Vettel bleef echter rustig toen hij dat te horen kreeg.

“Het is de eerste keer dat ik dat hoor, misschien spreek ik niet met iedereen! Ik denk dat we ons focussen op onze eigen zaken, dat is belangrijk want er zijn heel wat dingen die we moeten doen,” reageerde Vettel deze middag.

Volgens Vettel heeft Ferrari nog steeds een achterstand op Mercedes, dat de voorbije drie seizoenen de Formule 1 domineerde.

“We hebben waarschijnlijk nog een beetje achterstand. We hebben dus nog zaken te doen. Er moeten nog heel wat zaken afgevinkt worden en in Melbourne zullen we dan zien waar we staan. Melbourne is een zeer specifiek en speciaal circuit. We hebben uit het verleden echter geleerd dat het circuit in Barcelona een belangrijke indicatie geeft.”

“De wagen is zeker en vast beter dan de wagen van vorig jaar. Alleen al de reglementswijzigingen zorgen daarvoor, maar het is nog erg vroeg. Als je kijkt naar het aantal ronden dat Mercedes reeds heeft gereden, als je kijkt naar hoe ze in het verleden traag waren tijdens de tests maar dat ze dan veel sneller waren tijdens de races ... Ze gaan nog steeds het te kloppen team zijn. Het maakt niet echt uit waar we ons momenteel bevinden. We zijn aan het groeien en moeten erg hard werken. We weten dat we onszelf nog moeten verbeteren en het is dan ook belangrijk om niet afgeleid te worden,” besluit Vettel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België