Vettel: “Na Spa moet Ferrari geen enkel circuit meer vrezen”

29 augustus 2017 — Sebastian Vettel is er na de GP van België van overtuigd dat Ferrari dit seizoen geen enkel circuit meer moet vrezen en volop de strijd met Mercedes kan aangaan.


Vettel moest op het circuit van Spa-Francorchamps tevreden zijn met de tweede plaats, vlak achter Lewis Hamilton. Uiteraard was er enige teleurstelling dat hij niet wist te winnen maar tegelijkertijd toonde de race ook de vooruitgang aan die Ferrari de voorbije weken heeft geboekt.

“Over het algemeen was de wagen zeer goed,” blikt Sebastian Vettel terug op zijn Belgische grand prix. “We veranderden niet al te veel in vergelijking met Silverstone. Het toont aan dat Silverstone voor ons simpelweg een slecht weekend was. We verbeterden de wagen echter ook, vooral wat de racesnelheid betreft.”

Het contrast met enkele weken geleden, toen de GP van Groot-Brittannië dramatisch verliep voor Ferrari is groot.

“Over het algemeen waren we zo’n seconde trager, of toch bijna een seconde trager in Silverstone. Het is dan ook een grote stap die we gezet hebben. Ik ben zeer, zeer blij.”

Na de bemoedigende racepace tijdens de GP van België moet Ferrari dit seizoen volgens Sebastian Vettel geen enkel circuit meer vrezen.

“We bevinden ons op het juiste pad en ik denk niet dat we vanaf nu nog een circuit moeten vrezen,” besluit Vettel.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België