Vettel na verlies van leidersplaats: “Ik maak me geen zorgen”

03 september 2017 — Sebastian Vettel moest tijdens de Italiaanse GP tevreden zijn met de derde plaats. De Duitser verloor door de overwinning van Hamilton zijn leidersplaats in de wk-tussenstand maar Vettel maakt zich naar eigen zeggen geen zorgen.


Met zijn derde plaats beperkte Sebastian Vettel vandaag enigszins de schade. Vettel deed enkele mooie inhaalmanoeuvres en slaagde er zo in om van op de zesde plaats op de grid het podium te halen.

“Het was entertainend, ik heb redelijk wat plezier beleefd,” blikt Vettel terug op zijn race. “Mijn start was overduidelijk niet zo goed. Ik had redelijk wat wielspin en het duurde even alvorens ik echt vertrouwen in de wagen had. Vervolgens boekte ik progressie en haalde ik wat wagens in.”

“Ik reed daarna wat geïsoleerd rond, we beschikten vandaag immers niet over de snelheid van de twee wagens die vooraan reden. Ik kreeg door de vele Ferrari-fans rondom het circuit echter veel goede moed.”

Meer dan een derde plaats zat er vandaag niet in voor Vettel, die daardoor ook zijn leidersplaats in de wk-tussenstand moest afgeven. Vettel verwacht echter dat Ferrari de komende races een heel stuk beter zal presteren.

“Zelfs al was dit een moeilijke race, ik weet dat we over een zeer, zeer, zeer sterke wagen beschikken. We zullen een zeer, zeer sterk einde van het seizoen kennen, daar ben ik zeker van.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België