Vettel na veroveren polepositie: “Ik zit boordevol adrenaline”

09 juni 2019 — Een enorme ontlading was het voor Sebastian Vettel gisteren, zijn eerste polepositie in zeventien races. De Duitser schreeuwde het dan ook uit toen hij wist dat hij de pole had veroverd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

De laatste keer dat Sebastian Vettel de polepositie veroverde was vorig jaar tijdens zijn thuisrace op de Hockenheimring. Sindsdien moest hij lijdzaam toekijken hoe bijna altijd Hamilton of Bottas de poleposities onder elkaar verdeelden.

Ferrari ging dit seizoen in als favoriet maar tot dusver kon het alleen maar toekijken hoe Mercedes de ene overwinning na de andere behaalde. In Canada, op een circuit dat zich kenmerkt door erg lange rechte stukken, moest Ferrari proberen terugslaan. Algemeen werd immers aangenomen dat indien het hier niet zou lukken, het de komende races nergens zou lukken.

Wat de strijd om de polepositie betreft is het gelukt. Hamilton leek op weg naar de pole, tot Vettel met een subliem rondje zo’n twee tienden onder de tijd van Hamilton dook en hij pole veroverde.

“Ik ben zeer, zeer blij voor het team. De voorbije weken, de voorbije 17 races, waren erg zwaar voor ons,” zei een euforische Vettel na afloop van de kwalificatie.

“Lewis is enorm goed en supersnel tijdens de kwalificatie, moeilijk om te verslaan”, antwoordde Vettel vervolgens op de vraag waarom het zo lang geduurd heeft alvorens hij Hamilton in een strijd om de pole kon verslaan.

Het gevoel in de wagen zat volgens Vettel enorm goed, zo vertelde hij terwijl hij nog vol adrenaline zat.

“Ken je het gevoel in de wagen wanneer het steeds beter gaat, je de grip voelt en je er voluit voor gaat? Dat was zo’n rondje. Het was zeer, zeer mooi. Ik heb er echt van genoten.”

Wat de race betreft verwacht Vettel de nodige tegenstand van Mercedes. Daarnaast zal de bandenslijtage eveneens een enorme uitdaging vormen.

“We vermijden de rode band tijdens de race,” verwees Vettel naar het feit dat hij van Q2 naar Q3 kon doorstoten op de gele medium band. Dat is de band waarop zij zullen starten, gevolgd door een langere stint op de harde bandencompound.”

“Ze zullen over de volledige raceafstand echter snel zijn en we zullen alles in het werk stellen om zelf te zegevieren,” besloot Vettel.

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België