logo
 

Vettel neemt Ferrari in bescherming na opgave: “Normaal om kritisch te zijn”

08 oktober 2017 — Na een nieuwe opgave incasseerde Sebastian Vettel voor het derde raceweekend op rij een serieuze tegenvaller in de strijd om de wereldtitel. De Duitser neemt Ferrari echter in bescherming.


Al voor aanvang van de race was er paniek bij Ferrari. Er werd op de startgrid gesleuteld aan de Ferrari van Vettel omwille van een technisch probleem. In tegenstelling tot Kimi Raikkonen een race eerder kon Vettel wel van op de tweede plaats op de startgrid vertrekken. De race was echter nog maar amper bezig of Vettel deed zijn beklag over een gebrek aan vermogen. Een probleem met een ontstekingskaars bleek aan de oorzaak te liggen van de problemen met Vettel zijn Ferrari.

“Het is normaal om kritisch te zijn, zeker wanneer de zaken fout gaan, dat maakt deel uit van onze job. Ik denk echter dat ik Ferrari in bescherming moet nemen,” zei Vettel na zijn opgave en terwijl de race nog bezig was. “We hebben tot dusver geweldig werk verricht. Het is bitter op de voorbije twee races betrouwbaarheidsproblemen te hebben maar soms is dat nu eenmaal het geval.”

“Natuurlijk doet zoiets pijn, we zijn allemaal ontgoocheld, maar het beste wat je nu kan doen is rusten en vervolgens de volgende vier races er voluit tegenaan gaan en zien wat er gebeurt.”

Terwijl de race nog bezig was probeerde Vettel positief te blijven over zijn kansen op de titel, al zijn die na vandaag wel enorm klein geworden.

“We maken dit jaar nog een kans, alles hangt af van wat er vandaag en de tijdens de komende races gebeurt.”

“We hebben de situatie echter niet zelf in die mate onder controle zoals we zelf wensen. Het team zit volgens mij echter op de goede weg. Ik denk dat we iedere race steeds beter worden en ik denk dat we verder staan dan dat de meeste mensen dachten,” besloot Vettel.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België