Sebastian Vettel grijpt net naast de polepositie

28 maart 2015 — Sebastian Vettel reed op een nat circuit net niet naar de polepositie. Hij moest net zijn meerdere kennen in Lewis Hamilton. Zijn teamgenoot Kimi Räikkönen raakte niet verder dan Q2, na vast te zitten in het verkeer.

image
Er werd al het hele weekend gespeculeerd dat Ferrari dichter bij Mercedes zal zitten dan dat het in Melbourne het geval was. Tijdens de kwalificatie was het in ieder geval erg spannend tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Hamilton nam de pole, maar Vettel volgt slechts op 74 honderdsten van de Brit. Vettel vindt het hoopgevend dat hij net iets trager was dan Hamilton: “Wie weet wat er morgen kan gebeuren. Wat als het morgen regent?”, zo vertelt Vettel die wel perspectieven ziet vanaf plaats twee.

“Wanneer we langere afstanden reden op vrijdag, zagen die er ook goed uit,” vertelt de Duitser. Hij sluit een verrassing zeker niet uit. “Het was een interessante kwalificatie. Zowel op een droge als op een natte baan, deed de auto het erg goed.” Ferrari staat er dus goed voor, mocht het morgen tijdens de race plots beginnen regenen.

Op vrijdag zagen we dat de teamgenoot van Vettel, Kimi Räikkönen, zeker aan Vettel gewaagd was. Tijdens Q2 kon de Fin geen goede positie vinden op het circuit, waardoor hij pas vanaf de elfde plaats zal vertrekken. Aan het begin van Q2, wou Räikkönen nog snel een tijd neerzetten op een droge baan, maar hij kwam vast te zitten in de drukte. Iedereen wou immers snel nog een tijd neerzetten, voordat het begon te regenen. Op een dergelijk moment is vooraan zitten de boodschap.

Kimi Räikkönen is dan ook teleurgesteld na de kwalificatie: “Het hoort er natuurlijk bij, maar het is erg jammer. We hebben het niet goed gepland. We moesten eerder de baan op gegaan zijn,” weet de ‘Iceman’. Een gemiste kans dus voor Kimi Räikkönen, die zoals eerder vermeld goede tijden kon neerzetten op vrijdag. “Ons tempo is goed in Maleisië.” De Fin is dan ook tevreden met zijn auto. Het is dus nog niet verloren voor Kimi, ook al heeft hij veel plaatsen goed te maken morgen.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België