Vettel niet eens met straf: “Stewards bekijken rode vlag-situaties fout”

20 oktober 2018 — Sebastian Vettel heeft een gridstraf van drie plaatsen gekregen omdat hij onvoldoende afgeremd had tijdens een rode vlag-situatie. De Duitser is het niet eens met de manier waarop de stewards zulke situaties controleren.


De Duitser was in de veronderstelling dat hij genoeg had afgeremd tijdens het bewuste incident en is misnoegd over het feit dat de stewards zich alleen laten leiden door exacte timings en te weinig de situatie bekijken.

“Ik vind dat de regels die er zijn met gezond verstand moeten worden toegepast,” aldus Vettel. “Ik denk dat precies 27,7 seconden aanhalen als reden waarom ik me niet aan de regels heb gehouden verkeerd.”

“Volgens mij heb ik vertraagd en heb ik goed om me heen gekeken wat er aan de hand was. De regels zijn erg duidelijk daarover.”

“Het is de eerste keer dat we zoiets hebben in natte omstandigheden en dan gaan de richttijden erg naar beneden, je moet dan letterlijk afremmen naar veertig of vijftig kilometer per uur om eraan te komen. Dat ga ik de volgende keer waarschijnlijk dan ook doen.”

“Naar mijn mening is dat niet de juiste manier van werken. Als je een auto kort achter je hebt kan die zomaar achterop je inrijden, maar het is uiteraard belangrijker om geen straf te krijgen.”

Vettel vertelt dat hij de stewards heeft uitgelegd dat hij de rode vlag gezien had en dat hij reageerde van het moment dat hij wist dat er geen gevaar meer was.

“De stewards waren erg precies, ze wisten me te vertellen dat ik er exact 27,7 seconden over deed om te vertragen. Zij vonden dat te traag, ik vind dat echter de gangbare procedure.”

“Daar bovenop komt ook nog het feit dat het mogelijk was dat er iets mis was met de tijdsmeting. Ik weet het niet maar ik heb vertraagd.”

De gridstraf buiten beschouwing gelaten liet de Duitser ook nog weten dat de prestaties van Ferrari ook niet echt bemoedigend waren. Zijn rivaal voor de wereldtitel, Lewis Hamilton, wist in zowel de eerste als de tweede oefensessie het laken naar zich toe te trekken.

“Volgens mij hebben we genoeg rondjes gereden en is het duidelijk geworden dat we niet competitief waren. We komen op dit moment veel te kort,” besluit Vettel.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België