logo
 

Vettel niet gerust over achterstand na VT2

12 april 2013 — Het gat tussen Vettel en Felipe Massa bedroeg na de tweede vrije training maar liefst anderhalve seconde. image

De Duitser slaat nog niet meteen in paniek, maar helemaal gerust is hij er ook niet in. Bij Red Bull gaan ze nu alle data grondig onderzoeken en hopen ze dat er morgen beterschap inzit.

Vettel: “Het was een vreemde dag voor ons. Ik had wat meer problemen na de middag waardoor het gat naar de leiders wat groter is dan ik zou willen. We hebben wel nog een paar zaken waar we op moeten werken, waardoor we morgen in een betere vorm zouden moeten verkeren.”

“Rampzalig is het echter nog niet. Het is toch niet alsof we volledig in het duister tasten. We hebben al ergens een idee over wat we moeten doen, maar een concreet antwoord heb ik nog niet. We gaan nu alle zaken analyseren, want als je aan het rijden bent, dan doe je gewoon wat je moet. Dan volg je het vooropgestelde programma en tracht je zo veel mogelijk rondjes te rijden en resultaten te verzamelen. Tijd om de data te bekijken heb je eigenlijk niet, dus dat doen we na de sessies.” gaat Vettel verder.

Voor de GP van China bracht Pirelli de soft en medium compound mee. De zachte band lijkt opnieuw zeer snel slijtend. Vettel denkt echter niet dat dit de aanpak van de topteams tijdens de kwalificaties zal veranderen. Tijdens de race denkt de Duitser echter dat de zachte band niet zo veel zal gebruikt worden aangezien de band maar enkele rondjes blijkt mee te gaan.

Mark Webber toonde zich wel tevreden na zijn eerste dag. “We hebben veel kilometers gereden, dus het was een goede dag voor ons. Er zijn wel wat wagens die sneller zijn dan wij, maar dat wisten we al bij de eerste twee races. Er is nog wel wat werk te verzetten, maar de auto voelt in elk geval niet slecht. We moeten vooral de banden onder controle zien te houden.”


Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van ChinaMark WebberSebastian VettelRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België