Vettel niet tevreden met inhaalactie Verstappen

14 november 2016 — Sebastian Vettel heeft Max Verstappen nog maar eens bekritiseerd na de GP van Brazilië. De Duitser is van mening dat hij van de baan werd geduwd door Verstappen.


Door een fout bij Red Bull kwam Verstappen als zestiende te liggen, nadat hij eerder als tweede reed. De Nederlander moest veel plaatsen goedmaken en moest Sebastian Vettel voorbij gaan. Hij ging Vettel voorbij, maar de Duitser klaagde over de radio dat hij van de baan werd geduwd. Na de race blijft Vettel bij zijn mening. Hij vindt de actie van Verstappen “niet correct”.

“Ik denk dat we naast elkaar aan het racen waren. Hij zag me, maar hij was veel sneller. Ik denk niet dat zijn actie correct was.”

Na een spin vroeg in de race wist Vettel nog naar de vijfde plaats te rijden, waardoor hij toch tevreden is.

“Ik had last van aquaplaning, maar ik was niet de enige. Ik denk dat ik goed ben teruggekomen, wat moeilijk was. Ik had het moeilijk om Carlos (Sainz) voorbij te gaan. Ik weet niet waarom, maar het duurde lang voordat ik me goed voelde in de wagen. Alles kon gebeuren tijdens de race, gelukkig crashte ik niet.”

Ook teamgenoot Kimi Räikkönen had last van aquaplaning en haalde het einde van de race niet. De Fin verklaarde achteraf dat Pirelli de regenbanden moet verbeteren. Hij crashte immers op een plaats waar hij het niet verwachtte.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België