logo
 

Vettel: “Oneerlijk om dit seizoen met 2015 te vergelijken”

04 juni 2016 — Sebastian Vettel zegt dat het oneerlijk is om hun moeilijke seizoensstart van 2016 te vergelijken met vorig seizoen, toen ze reeds een race hadden gewonnen.


Tijdens de eerste vijf races van dit seizoen stond er telkens een Ferrari-rijder op het podium. Afgelopen race in Monaco was dat niet het geval. Hoewel we reeds zagen dat de rode wagens de mogelijkheid hadden om te winnen, blijft het wachten op de eerste overwinning van de Italianen dit seizoen.

In 2015 maakte Ferrari een goed seizoen mee, met drie overwinningen na een dramatisch verlopen seizoen 2014. Het team startte aan het seizoen 2016 met het doel om beter te doen dan 2015, maar slaagt daar voorlopig niet in.

“Het is niet eerlijk om te vergelijken met vorig jaar”, zegt Vettel tegenover Autosport. “Vorig jaar bevonden we ons in niemandsland. Het gat was te groot met de wagens voor ons (Mercedes) en het gat met de wagens achter ons was ook groot. Dit jaar zijn de verschillen kleiner. We zitten allemaal dichter op elkaar. We hebben nog geen mooie race gehad zoals we die vorig seizoen wel hadden. Dus voorlopig zit het ons nog niet mee, wat ook onze fout is.”

Volgens de Duitser is de oplossing voor het probleem bij Ferrari om de kwalificatie te verbeteren. Hij gelooft dat, mits een goede kwalificatie, een overwinning in het prinsdom mogelijk was.

“Het is makkelijk om uit te leggen wat er fout gaat. Als we het op zaterdag beter zouden doen, wat we moeten doen, dan zouden we een betere race hebben.” In Monaco was Vettel snel onderweg tijdens de race. “In Monaco hadden we een betere race dan in Barcelona. Een podium was zeker mogelijk, misschien zelfs de overwinning. Ik denk niet dat er een probleem is met de snelheid van de wagen. We hebben de snelheid, maar we hebben het soms moeilijk in de kwalificatie en race. Het is onze job, dus je kan zeggen dat we niet geslaagd zijn.”

Verder wijst Vettel er nogmaals op dat de Scuderia de laatste drie jaar enorme veranderingen meemaakte binnen het team. Het zijn dus nog vroege tijden in een nieuw project. “Je moet respecteren dat we met teams aan het strijden zijn die de laatste jaren niet zo’n veranderingen hadden qua structuur, management of wat dan ook. We startten een project waarmee we terug aan de top van de sport willen raken en nu zijn onze ambities groter dan elk ander team. We zitten op de juiste weg.”

Overzicht Ferrari 2015 vs Ferrari 2016:

Punten na zes races:
- 2015: 158 (84 minder dan Mercedes)
- 2016: 121 (67 minder dan Mercedes)

Hoogst geklasseerde rijder na zes races:
- 2015: Vettel, derde met 98 punten (28 minder dan leider)
- 2016: Räikkönen, vierde met 61 punten (45 minder dan leider)

Aantal podiums na zes races:
- 2015: 1 keer eerste, 2 keer tweede, 3 keer derde
- 2016: 3 keer tweede, 3 keer derde

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België