logo
 

Vettel: “Ongelofelijke race”

02 september 2012 — Sebastian Vettel vat de race van vandaag samen als 'ongelofelijk'. Hij wist de chaos bij de start te omzeilen en wist zich op te vechten naar de tweede plek.

Nadat hij moeite had met een goede kwalificatie, had hij zijn hoop gezet op de race zelf. Waar hij overigens het voorgaande jaar de overwinning wist te behalen.

Bij de zesde ronde verdween de safety car van het veld en kon Vettel mede door zijn 1 stop strategie zichzelf opwerken omhoog, wat met succes is gelukt hij eindigde als tweede en heeft zich dus 8 plaatsen weten omhoog te werken.

“Ik had een slechte start, en na de eerste bocht vlogen er veel auto’s van de baan af. Gelukkig kwamen we terug met een goede strategie.”

“Het is altijd mooi om hier te racen, zeker omdat ik als tweede ben geëindigd. Ik kijk nu alweer vooruit naar volgend jaar om hier weer te racen. Het is een van de mooiste circuits ter wereld.”

Dankzij zijn tweede plaats in de Belgische Grand Prix heeft hij nu een een totaal van 140 punten, en komt daarmee op plaats 2, weer voor zijn teamgenoot Mark Webber. Vettel is slechts 24 punten verwijderd van Alonso, wat mede komt door de uitvalbeurt van Alonso.


Geschreven door Robin Mengerink

Categorieën: GP van BelgiëSebastian VettelRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België