logo
 

Vettel ontgoocheld in updates

20 juli 2014 — Sebastian Vettel had gehoopt dat de software-updates die Renault naar Hockenheim had meegebracht, meer zouden opleveren voor Red Bull Racing. image

“We hadden een update op de wagen geïnstalleerd, maar die bracht ons niet de resultaten waar we op hoopten.” zuchtte Vettel na de kwalificaties, waarin hij opnieuw geklopt werd door zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

“Over het algemeen was het wel beter dan tijdens de laatste vrije training, dus ik was wel redelijk tevreden, maar tijdens onze laatste run vonden we ons tempo niet. Een goede ronde, en een verbetering van mijn tijd zat er dus niet meer in.”

Over de prestatie van Williams was Vettel wel enigszins verrast, aangezien het team uit Grove tijdens de vrijdagtrainingen niet goed uit de verf kwam. Tijdens de kwalificaties was daar echter niets meer van te merken, want Valtteri Bottas en Felipe Massa kwalificeerden zich respectievelijk als tweede en als derde.

“Williams zag er op vrijdag eigenlijk niet erg competitief uit, dus het is wel wat van een verrassing om te zien dat ze op zaterdag zo’n grote sprong hebben gemaakt. Ze zijn de laatste races echter heel sterk bezig, dus ik denk dat ze morgen ook opnieuw goed voor de dag zullen komen, maar over het algemeen zien wij er tijdens de race wel iets beter uit dan tijdens een snelle kwalificatieronde.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België