Vettel: “Ook in het ‘koude’ Sochi zal Ferrari goed presteren”

22 april 2017 — Volgens Sebastian Vettel zal Ferrari weinig hinder ondervinden van de koudere temperaturen in Sochi. Vettel verwacht dan ook dat Ferrari net als de voorbije races competitief zal zijn.


“Nee, ik denk het niet,” antwoord Vettel op de vraag of de koudere temperaturen in Sochi een probleem zullen vormen voor Ferrari. “We zullen er niet echt veel problemen van ondervinden. In China, waar het eveneens koud was, slaagden we erin om goed te presteren. Ik denk dan ook dat het oké zal zijn. We zullen zien, ik ken de weersvoorspelling niet maar meestal veranderen de voorspellingen nog tot we daar aankomen.”

Vettel testte eerder deze week in Bahrein. De Duitser blikt tevreden terug op die test en vindt dat elke ronde die je in de nieuwe wagens rijdt bijzonder nuttig is.

“Iedere ronde die je in de wagen rijdt is waardevol. De wagens zijn overduidelijk voor iedereen nog redelijk nieuw, net als de banden. Elke ronde die je rijdt helpt je om jezelf te verbeteren.”

“Het is nuttig om iets te leren. De omstandigheden waren redelijk stabiel. Soms was er wel redelijk veel wind, wat het iets moeilijker maakte. Ik denk echter dat de omstandigheden ongeveer hetzelfde waren als tijdens het raceweekend, wat erg goed is,” besluit Vettel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België