Vettel: “Op de baan blijven zonder extra pitstop was onmogelijk”

13 mei 2018 — Sebastian Vettel heeft na afloop van de race te kennen gegeven dat hij wel een tweede pitstop moest maken omdat de bandenslijtage op zijn Ferrari te groot was. Op de baan blijven was dan ook niet mogelijk.


“Ja, het was de juiste keuze aangezien het geen optie was om buiten te blijven,” antwoordde Vettel op de vraag van ‘Sky Sports F1’ of Ferrari de juiste strategische keuze had gemaakt door Vettel een tweede keer binnen te roepen. “We hadden een grotere bandenslijtage dan de anderen, wat alles er anders doet uitzien.”

Na zijn tweede pitstop kwam Vettel achter Verstappen te liggen in de race. Ondanks het feit dat zijn banden iets nieuwer waren en Verstappen zijn voorvleugel enigszins beschadigd was slaagde Vettel er toch niet in om Verstappen aan te vallen.

“Over het algemeen waren we een beetje sneller, ook onze banden waren iets nieuwer maar naarmate de ronden verstreken beschikten we niet over voldoende snelheid.”

“We waren gewoonweg niet snel genoeg. Zelfs tegen het einde van de race bevond ik me niet in een goede situatie, ook al waren mijn banden de nieuwste.”

“Het was een behoorlijk weekend. We moeten gewoonweg zien te begrijpen wat we met de banden moeten doen. Dat moeten we echt bekijken.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België