logo
 

Vettel: “Op eenvoudige wijze kampioen worden is maar saai”

13 september 2017 — Sebastian Vettel verloor in Italië de leidersplaats in het kampioenschap. De Duitser is er echter van overtuigd dat hij en Ferrari de komende races zullen kunnen wedijveren met Mercedes en kans blijven maken op de titel. Op eenvoudige wijze de titel winnen is bovendien maar saai, vindt Vettel.


Na de dubbeloverwinning van Mercedes op het hogesnelheidscircuit van Monza staat Lewis Hamilton aan de leiding van het kampioenschap. Komend weekend hoopt Ferrari om echter terug te kunnen slaan op het veel tragere stratencircuit van Monza.

Volgens veel experts past het stratencircuit inderdaad beter bij de bolide van Ferrari maar volgen er daarna verschillende circuits die op papier eerder in het voordeel van Mercedes zijn. Sebastian Vettel laat er zich alvast niet door ontmoedigen.

“Ik weet best hoe ik moet lezen en het interesseert me eigenlijk niet wat er allemaal geschreven wordt,” aldus Vettel. “Het zijn allemaal circuits waar ik van hou en ik kijk er naar uit om er op te racen. We zijn hier om te racen en indien dat hard is dan is het goed. Makkelijk is maar saai. Dat is wat we allemaal willen en ik kijk er echt naar uit.”

Vettel erkent wel dat Mercedes momenteel een streepje voor heeft maar het is volgens Vettel aan Ferrari om met haar ontwikkelingen daarop een antwoord te bieden.

“Momenteel kan je zeggen dat Mercedes aan de top staat. Op zaterdag zijn ze tijdens de kwalificaties enorm sterk en dat heeft een positieve bijdrage voor hun race op zondag. Het is geen groot geheim dat ze sterk zijn. We moeten onszelf daarachter niet verstoppen en uitgaan van onze eigen sterke. Er zijn bepaalde zaken opkomst bij ons. Ik ben er zeker van dat zij hun wagen ontwikkelen. Wij doen dat ook en ik focus me dan ook niet op wat zij doen.”

“Ik focus me op wat Ferrari doet en wat ik binnen Ferrari zie en wat er op komst is maakt me positief. We moeten vervolgens zien wat het geeft en er is ook nog altijd het extra element van het racen op zich dat je niet kan voorspellen. Dat kan je niet op papier zetten en dat is meestal het meest opwindende. Ik ben daar een fan van en ik hou ook van wat er op het moment zelf gebeurt,” besluit Vettel.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België