logo
 

Vettel: “Op strategisch vlak is Ferrari beter dan de concurrentie”

15 juni 2016 — Volgens Sebastian Vettel maakt Ferrari vaak betere strategische keuzes dan de concurrentie.


De Duitser verdedigt daarmee zijn team, dat na de GP van Canada opnieuw de nodige kritiek kreeg omwille van haar strategie tijdens de race.

Ferrari besloot om haar strategie om te gooien toen er tijdens de beginfase van de race plots een virtuele safety car was. Vettel en Raikkonen werden van een eenstopper op een tweestopper gezet. Vettel gaf de leiding die hij bij de start had veroverd uit handen maar kreeg uiteindelijk daardoor wel een bonus. Hamilton lag na zijn eerste pitstop immers zo’n dertien seconden achter op Vettel.

Vettel moest echter nog een tweede pitstop maken, iets dat Hamilton uiteindelijk niet meer moest doen. Vettel naderde nog wel tot op vier seconden van de Brit maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven.

Er werd door veel mensen de vergelijking met de strategische fout van Ferrari in Australië gemaakt. De Duitser verdedigt echter de strategische keuze van zijn team.

“Zo’n vergelijking maken is niet correct. In Australië kon je zeggen dat we een andere strategie moesten hanteren. Indien alles zo duidelijk is dan zou iedereen weten hoe het moet en iedereen hetzelfde doen. We besloten overduidelijk om vroeg te pitten. We hoopten dat de virtuele safety car ons een voordeel zou geven waardoor de tweestopper de voorkeur genoot,” aldus Vettel.

“Ik zal steeds onze strategie verdedigen, aangezien we als één team optreden en samenwerken. Ik denk dat er nog anderen waren die de voorkeur gaven aan twee pitstops. Achteraf gezien zouden ze misschien iets anders gedaan hebben. Deze beslissing namen we echter als een team.”

Volgens Vettel is het ook makkelijker praten achteraf, wanneer je al de parameters kent.

“Nadien is het altijd eenvoudig. Het is veel moeilijker wanneer je zelf in de schoenen van de pitmuur staat en snel een beslissing moet nemen. Ik denk dat we op strategisch vlak een erg sterk team hebben. Ik denk er nog niet aan om hen te bekritiseren want de jongens in dat team zijn echt zeer sterk in wat ze doen en reageren ook erg goed. Dit jaar hebben we het misschien niet optimaal gedaan maar ik denk wel dat we nog steeds betere keuzes maken dan de anderen,” besluit Vettel.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België