logo
 

Vettel op zijn hoede voor Mercedes

20 september 2013 — Sebastian Vettel blijft, ondanks zijn beste tijd tijdens de tweede oefensessie, op zijn hoede voor de Mercedes-rijders. image

Volgens de Duitser zijn de zilverpijlen een serieuze kandidaat voor polepositie op zaterdag. Tijdens de eerste vrije training klokte Lewis Hamilton als snelste af, terwijl ze tijdens de tweede sessie een volle seconde trager waren dan de Red Bulls. Toch stonden Rosberg en Hamilton op plaatsen drie en vier.

“Het verliep behoorlijk goed vandaag. Tijdens de eerste sessie had ik geen zo’n goed gevoel, omdat ik nogal wat problemen kende door overstuur. De tweede sessie verliep echter een stuk vlotter. Tussen beide vrije trainingen hebben we een mooie stap vooruit gezet. Ik had een goed gevoel in de wagen, en dat geeft vertrouwen, waardoor je nog ietsje dichter bij de muren kunt gaan rijden. Ik kijk uit naar de kwalificatie van morgen.” verklaarde Vettel vandaag.

“Ik denk dat we Mercedes het meest in de gaten zullen moeten houden morgen. Het was wel wat verrassend dat ze een seconde langzamer waren dan wij, maar misschien hadden ze geen perfecte ronde. Tijdens de kwalificatie verwacht ik hen wel gewoon weer vooraan.”

De kans is groot dat, nu de Europese races achter de rug zijn, Sebastian Vettel vanaf de GP van Singapore opnieuw oppermachtig zal zijn. De meeste teams komen immers op het keerpunt waarop ze zich gaan concentreren op de wagen voor volgend seizoen. Ook in 2012 was de drievoudige wereldkampioen, met vier opeenvolgende overwinningen vanaf Singapore, dominant in Azië.


Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van SingaporeSebastian VettelRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België