logo
 

Vettel: “Opgave geeft me niet minder kans op de titel”

11 september 2012 — Sebastian Vettel zegt dat zijn opgave in de gp van Italië zijn uitzicht op de titel niet veranderd.

Het was voor de tweede keer dit seizoen dat de Duitser niet aan de meet geraakte. Ook in Valencia moest de wereldkampioen zijn wagen aan de kant zetten met een kapotte alternator. Deze keer reed Vettel wel niet aan de leiding, maar ver vanachter met uitzicht op slechts enkele punten.

Vettel staat nu op een vierde plaats in de wk-stand, maar wel al op 39 punten van leider Feranando Alonso. Zelf heeft Vettel het volgende te melden: “Er is niets veranderd. Het zou geen goed resultaat zijn voor ons. We zijn niet gefinisht, maar dat heeft niet slecht gedaan.”

“We moeten de wagen verbeteren. Het was duidelijk dat we de snelheid niet hadden, maar we konden misschien wel als vierde of vijfde eindigen, daar ergens.”

Teambaas Christian Horner zou niet weten waarom Red Bull zich niet zou kunnen herpakken en alsnog de titel behalen. De achterstand op Alonso is wel groot en ook McLaren is goed bezig met drie zeges op rij.

“De uitvalbeurt maakt de te beklimmen bergen hoger, maar we zijn nog altijd in de running voor het kampioenschap. In het constructeurskampioenschap staan we nog altijd met 19 punten op kop. Met nog negen races te gaan moeten we alles op alles zetten om aan de leiding te blijven. In Singapore zouden we snel moeten zijn, maar we hebben al gezien dat in 2012 er geen garanties zijn.”

“Met de rondetijd die neergezet werd tijdens de kwalificaties kon je al zien waar we stonden.” reageert de gefrustreerde teambaas. Niemand wil
immers dat een rijder zo snel na elkaar uitvalt met hetzelfde probleem.

Daarnaast viel Romain Grosjean in Valencia ook uit door een kapotte alternator,
ook eentje van Renault.

“Er staan nog heel wat races voor de deur en we hebben ons al eerder een sterk team getoond. We moeten er wel voor zorgen dat we niet weer op dezelfde manier uitvallen. Dat was het meest frustrerende. Als je een opgave hebt is het belangrijkste om daar uit te leren. Als dat terugkeert is dat zeer teleurstellend.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België