Vettel over Silverstone: “Het oude deel bevalt me beter”

09 juli 2019 — Ferrari-rijders Sebastian Vettel en Charles Leclerc kijken uit naar de GP van Groot Brittannië in Silverstone. “Deze race heeft voor ons allemaal bij Ferrari een bijzondere betekenis,” laat Vettel optekenen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Voor de meeste teams is de race in Silverstone een soort van thuisrace omdat ze hun thuisbasis hebben in het Verenigd Koninkrijk maar niet voor Ferrari. Dat betekent echter niet dat Silverstone geen speciale betekenis heeft voor de legendarische Italiaanse renstal, zo vertelt Sebastian Vettel.

“We hebben de race hier vorig jaar gewonnen en lang geleden won Ferrari hier ook haar eerste race. Ook voor iedereen bij Ferrari heeft de race in Silverstone een belangrijke betekenis,” aldus Vettel.”

Net zoals veel andere rijders is ook Sebastian Vettel een fan van de klassieke circuits.

“Buiten rijden in Silverstone is voor iedereen iets speciaal omdat het een ongelooflijk coole baan is. Er zijn veel snelle bochten en ook op technisch vlak is het circuit erg geraffineerd, zeker het eerste deel met de nieuwe bochten.”

“Het oude deel van het circuit, met de snelle opeenvolgende bochten, bevalt me eerlijk gezegd beter. Maggots, Becketts and Chapel behoren tot de beroemdste bochtencombinaties van de Formule 1. Ik denk dat elke rijder er van geniet om daar door te rijden, ik in elk geval wel,” besluit de viervoudige wereldkampioen.

Ook Charles Leclerc, die in Spielberg genoegen moest nemen met de tweede plaats, kijkt er naar uit om in actie te komen op het legendarische circuit.

“Ik kijk er naar uit om naar Silverstone terug te keren. Ik hou ervan om gas te geven op deze baan. Het circuit staat bekend om zijn snelle bochten die elke rijder leuk vindt, zeker in een F1-auto omdat ze zoveel downforce genereren.”

“Er heerst ook een fantastische sfeer, er komen zoveel mensen naar de race om ons aan te moedigen en dat is natuurlijk geweldig.”

“Het is altijd iets speciaal om deel uit te maken van zo’n speciale race en we zullen ons uiterste beste doen dat het voor Ferrari een goed weekend wordt,” besluit Leclerc.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België