Vettel overtuigd dat Ferrari goede vorm terugvindt

10 mei 2016 — Na een tegenvallende start van het seizoen voor Ferrari, denkt Sebastian Vettel dat Ferrari zal terugvechten.


Ferrari begon aan het seizoen 2016 met de intentie om voor het kampioenschap te vechten tot het einde van het seizoen. Hoewel Vettel beseft dat Ferrari een moeilijke start van het seizoen kende, blijft hij erg optimistisch dat Ferrari haar vorm zal omkeren.

“Er is al veel gebeurd. Het verliep niet altijd volgens plan”, meldt Vettel tegenover F1i. “Mochten een aantal zaken anders geweest zijn, dan hadden we de eerste race in Australië gewonnen. Dus, in het algemeen is het zo slecht niet. We toonden reeds over een goede snelheid te beschikken, zeker tijdens de race waarin de punten verdeeld worden.”

Er staat de Scuderia wel wat werk te wachten. “We weten dat er ons veel te doen staat en we gaan er volledig voor, maar het is niet gemakkelijk. Mercedes doet het alweer erg goed, waardoor het moeilijk is om hen te verslaan.”

Vettel beseft ook dat er niet veel ruimte is voor fouten, want in de Formule 1 wordt dat meteen afgestraft. “We zijn niet aan het spelen in de kindertuin. Formule 1 is voor volwassenen, waardoor de uitdaging hard is. Uiteindelijk willen we het beste team zijn, dus we moeten kunnen strijden tegen de beste. We zijn erg optimistisch dat we dit kunnen doen.”

Sebastian Vettel staat op dit moment vijfde in het klassement, wegens een opgave tijdens de opwarmingsronde in Bahrein en na een opgave in Rusland na de crash met Kvyat. Vettel heeft 33 punten, 67 punten minder dan leider Nico Rosberg.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België