Vettel: “Podium was mogelijk mits een properdere race”

30 juni 2019 — Op een andere dag zou de prestatie van Sebastian Vettel tijdens de GP van Oostenrijk waarschijnlijk meer aandacht getrokken hebben. De Ferrari-rijder herstelde zich van P9 naar P4 via een laat inhaalmanoeuvre op Lewis Hamilton. De Duitser gelooft echter dat er meer in zat.


Na een dramatisch verlopen kwalificatie startte Sebastian Vettel als negende aan de race. Bij de start kon hij meteen veel plaatsen goedmaken en hij kwam al snel als vierde te rijden. De Duitser ging samen met Bottas de pits in, maar de communicatie verliep niet goed waardoor de mecaniciens nog niet klaar waren voor de bandenwissel.

De pitstop duurde zo dan ook 6,1 seconden, een eeuwigheid in de Formule 1, waardoor Vettel opnieuw in het verkeer terecht kwam. Uiteindelijk koos Ferrari om Vettel een tweede keer naar de pits te halen nadat hij ingehaald werd door winnaar Max Verstappen. De overgang naar de zachte banden gaf Vettel de snelheid om voorbij Hamilton te gaan voor de vierde plaats, en eindigde uiteindelijk binnen de seconde van Bottas. De verloren tijd van de eerste pitstop komt hem dus duur te staan.

Heeft Vettel dan ook genoten van zijn race vol van inhaalmanoeuvres? “Ja, dat heb ik zeker”, zei Vettel na de race. “Ik zou wel liever een stuk hout hebben meegenomen van het podium, maar het was erg leuk, ik heb er van genoten. Mijn race draaide vooral om het gat dichten met mijn voorliggers, wat leuk was.”

“Ik denk dat ik tevreden mag zijn met de vierde plaats nadat ik als negende startte’, voegde Vettel er aan toe. “Maar met een properdere race konden we op het podium geëindigd zijn. Zelfs met twee stops, want ik denk niet dat onze strategie ver van het optimale was. Maar over het algemeen was het wel gewoon een goede dag”, spreekt Vettel toch wat zuur over die 6,1 seconden lange eerste stop.

Maar het grote verhaal van de GP van Oostenrijk is gerelateerd aan die andere Ferrari-rijder, Charles Leclerc, waardoor Ferrari er opnieuw niet in slaagde om een overwinning binnen te halen.

“Voor het team is het niet zo’n ideale race, vooral teleurstellend voor Charles die een overwinning verliest. Maar over het algemeen denk ik dat we in de juiste richting werken. Dit circuit past misschien wel iets beter bij onze wagen, maar we moeten de druk blijven behouden, we moeten onze wagen blijven verbeteren. Alles wat we op onze wagen kunnen krijgen zal ons helpen met het resultaat, maar zal ons ook helpen bij de juiste richting voor de toekomst. We moeten hard blijven werken, maar ik ben vrij positief dat we vroeger of later een winnende wagen zullen hebben.”

Door de overwinning en snelste ronde voor Verstappen springt de Nederlander over Vettel in het kampioenschap, met een verschil van drie punten.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België