Vettel: “Poging van Verstappen was voorspelbaar”

14 april 2019 — Sebastian Vettel verzilverde de derde plaats tijdens de GP van China na een gevecht met Max Verstappen. Vettel had de poging van de Nederlander echter voorspeld en gaf hem een "niet zo sexy" lijn om de bocht te nemen waarin beide kemphanen vechtten om plaats drie.

Max Verstappen was tot twee keer toe de eerste rijder van de top vijf om een pitstop af te werken. Na zijn eerste pitstop kon hij op verse banden een aanval inzetten op Sebastian Vettel wanneer de Duitser een ronde later stopte en zijn banden nog op temperatuur moest krijgen.

De Red Bull-rijder dook het gat in die Vettel open liet bij het ingaan van de haarspeldbocht na het lange rechte stuk, maar blokkeerde even zijn banden, waardoor Vettel opnieuw zijn derde plaats veroverde.

“Ik zag hem aankomen en met de nieuwe regels en DRS is het snelheidsverschil op het einde van het lange rechte stuk best groot”, zei Vettel. “Max kennende wist ik ook dat hij een poging ging wagen. Ik had dan ook voorspeld dat hij het ging proberen op het einde van het lange rechte stuk. Ik kon daar op anticiperen en kon bij het uitgaan van de haarspeldbocht hem weer voorbij en dat werkte. Ik moest mijn wagen nog wel breed maken, maar het was een leuk gevecht. Ik was amper een wagenlengte voor hem voor het ingaan van de laatste bocht, maar hij had niet de meest sexy lijn. Het was leuk, maar we waren natuurlijk graag wat sneller.”

De derde plaats voor Vettel was zijn eerste podium van het seizoen, na een lastige race in Australië en zijn spin in Bahrein. In China eindigde hij op 13 seconden van winnaar Hamilton, die nu leidt met 31 punten op de Duitser.

“Ik ben blij dat ik op het podium sta”, klinkt het bij Vettel. “We probeerden echter in hun spoor te blijven, maar dat konden we niet. Vanaf de start waren ze gewoon te snel. Ook al had ik plezier om de strijd aan te gaan met Max, is het ons doel om de strijd aan te gaan met Mercedes. Ze waren te snel vandaag, dus kan ik alleen maar Lewis en Valtteri feliciteren met hun prestatie.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België