Vettel: “Polepositie onhaalbaar, mogelijkheden tijdens de race”

25 maart 2017 — Sebastian Vettel kwalificeerde zich mee op de eerste startrij voor de GP van Australië. De Duitser bewees daarmee dat Ferrari wel degelijk heel wat vooruitgang heeft geboekt.


Ferrari leek tot gisteren niet de hoge verwachtingen van na de testresultaten te kunnen waarmaken. Vandaag kwam daar echter verandering in. Vettel reed tijdens de laatste oefensessie de snelste ronde en ook tijdens de kwalificatie etaleerde de Duitser de vooruitgang van Ferrari.

Vettel kwalificeerde zich immers naast Lewis Hamilton mee op de eerste startrij. Voor Ferrari was het de eerste kwalificatie op de eerste startrij in anderhalf jaar tijd.

“Ik denk dat dit zeker onze vooruitgang aantoont. We beschikken over een goede wagen en we werken ook goed samen als teams. We zijn beter aan het worden. Het is uiteraard leuk om te zien dat de wagen het goed doet. Ik kende gisteren een gemengde dag maar ik had door de wintertests wel vertrouwen in de wagen. Dat hebben we vandaag opnieuw getoond,” zei Vettel na afloop van de kwalificatie.

“Ik ben niet geheel tevreden met mijn ronde. Het einde ervan was goed maar het begin niet, daar verloor ik wat te veel tijd. Lewis reed echter een zeer goede ronde. Ik zou het graag gehad hebben maar ik denk niet dat de polepositie binnen bereik lag.”

Vettel verwacht dat Ferrari morgen tijdens de race opnieuw een stap vooruit kan zetten. De Duitser verwacht dat Ferrari net als vorig jaar competitiever zal zijn tijdens de race dan tijdens de kwalificatie.

“Ik denk dat we morgen iets tijdens de race kunnen verwezenlijken. De wagen voelt goed aan. We hebben de wagen verbeterd dus de snelheid zou beter moeten zijn dan tijdens de oefensessies op vrijdag. Ik kijk er naar uit,” blikt Vettel vooruit naar de race.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België