Vettel prijst “fenomenale” wagen na polepositie in Hongarije

29 juli 2017 — Sebastian Vettel was na de kwalificatie voor de GP van Hongarije erg te spreken over de 1-2 voor zijn team en noemde zijn wagen "fenomenaal".


Sebastian Vettel zette deze morgen al een snelle tijd neer tijdens de laatste oefensessie in Hongarije. In Q3 reed hij ook meteen naar de snelste tijd, die later niet meer verbeterd werd door zijn concurrenten. Voor het eerst sinds Monaco wist Ferrari opnieuw de snelste te zijn tijdens de kwalificatie.

“Het was een perfecte kwalificatie omdat we geen problemen hadden. Ik voelde me meteen goed in de wagen”, vertelde Vettel.

“In Q3 had ik het nodige vertrouwen en was ik erg blij met mijn eerste snelle ronde. Ik wist dat ik nog wat sneller kon, waardoor ik voluit ging tijdens mijn laatste snelle ronde. Ik was een beetje sneller, maar in de laatste sector vroeg ik te veel van de banden en verloor ik tijd in de laatste drie bochten.”

“Het was erg goed, maar het is enkel zaterdag. Vandaag konden we enkel de beste positie krijgen voor de race van morgen en dat deden we. Na de laatste race was er veel kritiek, maar we hebben vandaag geantwoord op het circuit. Ik vind het circuit erg leuk en de wagen was fantastisch vandaag. Het was een plezier om hier rond te rijden.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België