Vettel prijst Max Verstappen

15 mei 2016 — Sebastian Vettel heeft na de race veel lof voor Max Verstappen. De jonge Nederlander debuteerde vandaag voor Red Bull Racing en won meteen zijn eerste race in zijn Formule 1 carrière.


Max Verstappen won zijn eerste Grote Prijs in de Formule 1 vandaag. De Nederlander is 18 jaar en 228 dagen oud. Hij wordt zo de jongste winnaar in de Formule 1. Het vorige record stond op naam van Sebastian Vettel, die vandaag derde eindigde. Vettel was toen 21 jaar en 73 dagen oud.

“Proficiat aan Max. Het is zijn dag vandaag”, klinkt Vettel op het podium.

“We hadden vandaag liever wat dichter bij de overwinning gekomen, maar uiteindelijk is het een goed resultaat voor het team. Gisteren hadden we geen goede dag, vandaag kwamen we goed terug.”

Vettel toonde op het podium veel respect voor Verstappen. “Het is vandaag zijn dag. We moeten dat respecteren als sportmannen.”

Tijdens de race waren Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo in een gevecht geraakt om de derde plaats. De Australiër probeerde de Duitser in te halen, maar ze raakten bijna elkaar. Over de radio deed Vettel dan ook zijn beklag over het manoeuvre. Ook op het podium vindt de Duitser dat hij een botsing heeft voorkomen.

“Op het moment zelf was ik natuurlijk aan het klagen. Want als ik niet had gereageerd op zijn manoeuvre, dan hadden we contact met elkaar. Het is racen en ik kon zien dat hij het ging proberen. We hebben al vaker tegen elkaar geracet en het is altijd leuk. Wanneer hij een lekke band had, nam het wel de druk weg.”

“Ik had vandaag veel hoop om de race te winnen na de botsing tussen beide Mercedes rijders. We hebben alles geprobeerd. Achteraf gezien had ik de slechtere strategie, maar dat doet er nu niet meer toe.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België