logo
 

Vettel provoceert met nieuwe donuts: nieuwe bestraffing dreigt

03 november 2013 — Sebastian Vettel dreigt zich opnieuw te moeten verantwoorden bij de stewards nadat hij opnieuw iets te uitbundig zijn overwinning wou vieren na afloop van de race.

image
Sebastian Vettel vierde in India zijn 4de wereldtitel met enkele donuts na afloop van de race. De Duitser kreeg toen een reprimande van de stewards en Red Bull kreeg een boete van 25 000 euro. Maar wat gaan de stewards oordelen na zijn nieuwe donuts na race in Abu Dhabi?

Donuts draaien in de Formule 1? Het is strikt verboden, dat mochten in het verleden ook heel wat andere rijders ondervinden. Het was echter mooi om zien, vorige week in India. Sebastian Vettel die in India enkele donuts draaide voor de hoofdtribune aan start-finish. De Duitser wou zo zijn vierde wereldtitel samen met de fans vieren.

Draai het of keer het, het mag dan wel verboden zijn maar het was wel goed voor het imago van de sport. Fans willen spektakel en daarvoor moet er niet altijd een crash plaatsvinden. Ook een donut draaien draagt bij tot de spektakelwaarde van de sport die Formule 1 is. Maar de regels zijn er inderdaad ook niet zomaar gekomen. Het kan andere rijders, baanmarshals of zelfs fans in gevaar brengen.

Ook nu was het mooi om zien, de donuts die Vettel draaide, maar echt slim is het niet om een week na een bestraffing voor een gelijkaardige actie opnieuw de stewards uit te dagen. Benieuwd hoe die daarmee zullen omgaan ...

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België