logo
 

Vettel pusht te hard tijdens kwalificatie: “Tijdens de race maken we kans”

24 juni 2018 — Sebastian Vettel moest tijdens de kwalificatie voor de GP van Frankrijk tevreden zijn met de derde plaats. De Duitser pushte naar eigen zeggen te hard tijdens zijn laatste poging om een snelle ronde neer te zetten.

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Na mijn eerste poging zag ik dat het misschien mogelijk was,” blikt Vettel terug. “Ik wist dat ik misschien kans zou maken indien ik een echt ongelooflijk rondje zou rijden. Dat lukte echter niet.”

Tijdens zijn ultieme poging om een gooi te doen naar de polepositie pushte Vettel echter te hard, waarna hij tevreden moest zijn met de derde plaats op de startgrid.

“Ik probeerde erg hard te pushen tijdens mijn laatste poging. Achteraf bekeken pushte ik te hard,” aldus Vettel. “Je probeert hier en daar een beetje, je verliest wat prestaties van de band en vervolgens begint de wagen te schuiven en wijk je af van de ideale rijlijn.”

“Uiteindelijk verlies je tijd in plaats van tijd te winnen. Het is moeilijk om de balans juist te krijgen.”

Uiteindelijk moest Vettel vier tienden toestaan op polesitter Lewis Hamilton. Volgens Vettel heeft Ferrari echter getoond dat ze over een goede racepace beschikken. Hij gelooft dan ook in zijn kansen tijdens de race.

“Ik denk dat we tijdens de race een goede kans maken. Ik ben blij want de wagen zou tijdens de race goed moeten zijn,” besloot Vettel.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België