Vettel pushte te hard en start als tweede: “We hebben de snelheid om te winnen”

10 juni 2017 — Tijdens een erg spannende kwalificatie, waarbij Vettel zich tijdens Q3 aan maar liefst drie snelle runs waagde, moest Sebastian Vettel tevreden zijn met de tweede plaats op de startgrid. De Duitser pushte naar eigen zeggen te hard maar gelooft in zijn kansen op de overwinning.


Tijdens de tweede en derde oefensessie liet Ferrari de snelste tijden noteren maar tijdens de kwalificatie was het uiteindelijk Lewis Hamilton die de polepositie veroverde. Enige teleurstelling dan ook bij Ferrari maar de focus verschuift echter al snel naar de race.

“Ik was niet zo blij met mijn laatste run tijdens de kwalificatie,” zei Vettel na afloop. “Ik had graag mijn tweede run overgedaan en gewoon een klein beetje tijd gevonden.”

“Ik pushte waarschijnlijk iets te hard, verloor een beetje tijd in de eerste en tweede bocht, en probeerde vervolgens tijdens de rest van het rondje de verloren tijd goed te maken.”

De voorbije jaren was het Circuit Gilles Villeneuve met haar lange rechte stukken de ideale speeltuin voor Mercedes. Met haar dominante motor kwam geen enkel ander team nog maar in de buurt van de polepositie. Dit jaar is de dominantie van Mercedes echter niet zo groot, ook niet op de circuits die veel van de motor vereisen. Zo is het bijvoorbeeld de eerste keer sinds 2013 dat we in Canada geen volledige eerste Mercedes-startrij hebben.

“Het was echter nog steeds een goede kwalificatie,” zei Vettel dan ook. “Tegen het einde verliep het beter, in het begin ondervond ik wat problemen om het juiste ritme te vinden. De sfeer hier is echter geweldig, de mensen waren echt aan het juichen en aan het roepen.”

Tijdens de race wordt het vooral uitkijken naar de start, waar Vettel eventueel meteen de aanval zal proberen in te zetten op Hamilton. Los daarvan verwacht Vettel alvast dat hij over de snelheid beschikt om te kunnen winnen.

“Ik denk dat we de snelheid hebben om te winnen,” besloot Vettel.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België